čtvrtek 18. června 2015

A zase bude Havířov v květech

Jako každoročně bude u nás v sobotu 20.6. květinová slavnost Havířov v květech. Už jsem na blog dávala fotky s minulých ročníků a vždy mi přišly od Vás vzkazy,že jsem měla upozornit dopředu,protože by jste rádi přišli. Tak tentokrát plním Vaše přání ikdyž to je na poslední chvíli.

Letošní 19 ročník bude u příležitosti oslav 60. výročí od založení města Havířova v roce 1955. Vedení města akci pojalo jako Havířovské vzpomínání na dobu přímo spjatou s těžbou černého uhlí, kvůli které bylo město původně založeno.

Sobotní květinové korzo bude ryze hornické. V čele půjde svatá Barbora, patronka horníků. Za ní budou následovat alegorické vozy, krojovaní horníci, mažoretky a hornické kapely.
Zdroj: http://karvinsky.denik.cz/zpravy_region/havirov-hosti-tridenni-hornicko-kvetinove-slavnosti-20150618.html
Zdroj: http://karvinsky.denik.cz/zpravy_region/havirov-hosti-tridenni-hornicko-kvetinove-slavnosti-20150618.htmlPrůvod městem vyjde v 11 hod od radnice a zároveń od rána bude na náměstí probíhat floristická soutěž na téma Podzemní pohádkové bytosti.



Abych Vás nalákala přikládám pár fotek z minulých ročníků.



















Tak ať se Vám v našem městě líbí !

5 komentářů:

  1. Mile podujatie. Zial momentalne mi to nevychadza, ale mozno dalsi rok sa podari opat navstivit toto banske mestecko.
    Kaviareň u mačky

    OdpovědětVymazat
  2. To bude jiste krasne a v sobotu uz by melo byt i docela hezky. Uzij si to!

    OdpovědětVymazat
  3. Paráda, nezapomeň fotit:-)))

    OdpovědětVymazat
  4. Věrko máme obě stejné téma v našich posledních příspěvcích. Zrovna čekám zda se vybere počasí a zajdeme na město shlédnout výtvory floristů. Na průvod jsem se byla podívat. Ovšem lidí hrůza, viditelnost z mého místa nic moc. Nakonec se na nás usmálo štěstí a vše se zlepšilo, ti co stáli před námi odešli a my získali prima místo. Ovšem stále na focení nic moc. No marné, kdo pozdě chodí, sám sobě škodí. Tak to platilo i v sobotu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti já letos se nebyla na průvod podívat,byly jiné plány.A na sochy chci jít zítra :) pokud bude hezky.

      Vymazat