čtvrtek 15. srpna 2013

Kdopak nás to v noci budí?

Jsme zvyklí s manželem spát v zimě v létě u otevřeného okna.Bydlíme ve 3 patře tak nemáme žádné obavy s nevítané noční návštěvy,která by k nám vstoupila oknem.Až toto léto.Nebyla to však žádná osoba,ale pronikavé,ostré zvuky.Vždy když se setmělo,asi tak kolem 22 hod. se začalo ozývat pravidelně každý den pískání.Krátké,ostré,uširvoucí.Dokonce nás to vzbudilo i 1 hod v noci.Vrtalo mi to hlavou,tak jsem to probírala s kamarádkou jestli je to slyšet i u ní. Divila se,že to je slyšet i u nás,prý to pískají na píšťalku děti co běhají u nich na dvorku.To se mi nezdalo.Malé děti s píšťalkou tak pozdě večer? Sedla jsem k netu a začala pátrat.




Pátrala jsem,pátrala až jsem se dopátrala.Pachatel se jmenuje Kalous Ušatý.Je to malá sovička,která žije i v městech na sídlištích.A ten pronikavý pískot vydávají mláďata.Mláďata takhle pískají,když žadoní po rodičich potravu.Teď už je pár dní klid-mláďata asi už vyrostla a loví si potravu sama.

7 komentářů:

  1. Prima příhoda, u nás tak maximálně slyším opilce, jak jdou z hospody...

    OdpovědětVymazat
  2. jů, to tam máte prima návštěvníka:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Jéé, to je pěkné :). Já čekala, že to bude nějaký netopýr :D.

    OdpovědětVymazat
  4. Kalous ušatý je v noci u vás na návštěvě? Zajímavé, to by ani nikoho ani nenapadlo. Hlavně, že jsi šikulka a dopátrala ses pravdy. Kdepak děti v noci, to by se mi taky nezdálo.

    OdpovědětVymazat
  5. Jé, takovéhoto Kalouse ušatého jsem držela v ruce a ve dne - manžel ho našel při vycházce se psem. Chudák měl zlomené křídlo, zavezli jsme ho do ornitologické stanice a tam nám řekli, že ho dají do pořádku. Bylo to v létě - takže dnes už je někde v pohodě. Byl fakt nádherný. Nám se kdysi dostal do bytu cvrček - v noci to bylo neskutečné a to po 3 dny, než jsme ho objevili :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Jé, takovéhoto Kalouse ušatého jsem držela v ruce a ve dne - manžel ho našel při vycházce se psem. Chudák měl zlomené křídlo, zavezli jsme ho do ornitologické stanice a tam nám řekli, že ho dají do pořádku. Bylo to v létě - takže dnes už je někde v pohodě. Byl fakt nádherný. Nám se kdysi dostal do bytu cvrček - v noci to bylo neskutečné a to po 3 dny, než jsme ho objevili :-)

    OdpovědětVymazat